Трансформуюче Дихання

Перший етап. Основа дихання
---------------------------------------------
Поспостерігайте за диханням. Чим ви дихаєте: грудьми або животом?

Природою дано дихати животом (діафрагмою), але багато хто, наприклад, для того, щоб виглядати стрункіше - починають дихати грудьми. У важких емоційно або стресових ситуаціях (страх, гнів, хвилювання) людина також мимоволі переходить на грудне дихання.

Однак, в процесі дихання грудьми, обмежена кількість що надходить в кров кисню. Потік повітря стримується і не здатний повністю розправити легені. У людей, які привчили себе дихати тільки грудьми, поступово погіршується здоров'я. Згодом недолік енергопотенціалу відбивається на можливостях волі та інтелекту. Згасають відносини, стають дрібними дії, і всі сили йдуть на підтримку виживання в невеликому діапазоні розкриття особистості.

«Як дихаю - так і живу» - сказав колись Езра. Я запам'ятала це назавжди і навіть більше - взяла цю формулу, як компас, що направляє мій зв'язок дихання і буттєвості. Ділюся тепер з вами.
  • Дихання - початок всього! Хочу змінюватися - міняю дихання. Хочу утвердитися і зберегти - беру стійке дихання. Хочу легкості і рівноваги - беру кругове дихання. Хочу насолоджуватися і наповнюватися - акцент на вдиху. Хочу звільнитися і відпустити - переважно видихаю. 
  • Дихання - вираз самого Життя. Як віддаю себе вдиху і видиху, так підставляю себе потоку життя. Глибоко і плавно або дрібно і різко? Який мій контакт з тією, що народила і несе в своїх руках? Такий же, як увага до дихання. Чи не помічаєте, що живете? А пам'ятаєте, як дихаєте?
  • Дихання - імпульс до руху. Як дихаю, так і беру цінності, багатства, блага. Хапаю і утримую - або відпускаю, дякую і звільняю місце для більш актуальних потреб?
  • Дихання - міра відчуттів. Як дихаю, так і відчуваю. Вдих - як цікавість, довдох - як радість, затримка дихання - як задоволення. Видих - як печаль, довидох - як апатія, затримка на видиху - як трансформація. 
Коли до дихання додається відчуття, з'являється звук. Коли до дихання додається почуття, з'являється голос. Звук є прямим вираженням почуттів і душевних переживань.
Повивчати це! Прямо зараз!

Коли ви починаєте дихати діафрагмою, збагачена киснем кров швидше і глибше циркулює по судинах, налагоджує внутрішні процеси, оздоровлює і оновлює організм. Ви відчуваєте себе бадьорими, активними, енергійними. Вам хочеться активніше діяти, більше / далі рухатися і яскравіше жити.

Відчуйте своє правильне дихання тут і тепер!
Покладіть одну руку на живіт, іншу на груди. Закрийте очі і подивіться всередину тіла. Зробіть глибокий вдих і поспостерігайте, як подих наповнює ваш живіт, тулуб, кінцівки. Рука на животі буде при вдиху підніматися, а рука на грудях повинна бути не рухомою.

Наповнюйтесь диханням - воно ваше все: сила, здоров'я, успіх!

Другий етап. Практики дихання
---------------------------------------
Ділюся з вами декількома способами управління енергією, станом, почуттям і волею за рахунок усвідомленого дихання

1. Підвищення активності
Для того, щоб підключитися до внутрішнього ресурсу, «зарядити батарейки», підняти впевненість, посилити драйв, використовуйте активне дихання "2 до 1": різкий вдих через ніс (2 секунди) і різкий видих через відкритий рот (1 секунда). Можна швидше або повільніше, але вдих повинен бути в два рази довший видиху.

Щоб дихання запустило процес акумуляції сил і енергетичної трансформації (клітинного метаболізму), попрактикуйтесь усвідомлено 10-15 хвилин. Потім доповнюйте дихання рухом до обраної мети, змістовним вчинком, правильною дією, плідним зусиллям ..

2. Заспокійливе дихання
Вдих залишається таким, як ви дихаєте в даний момент. Зате видих подовжіть в 2-3 рази. Вся увага має бути зосереджена на видиху. Ви спостерігаєте, як з кожним видихом звільняєтесь від переживань, як тіло розслабляється і занурюється в м'яке, затишне середовище. Вдихаємо через ніс, видихаємо через відкритий рот, горлом. Добре звучати, голосити, стогнати, вити.

3. Енергетичний насос
Буває іноді так, що енергія чомусь витікає "в нікуди", викликаючи в тілі неприємну слабкість, а в душі спустошеність. Зупинити потік втрат можна за допомогою дихання всередину себе. Ви робите вдих, спостерігаючи як тіло наповнюється із зовні чистим світлом, ніжною прохолодою, яскравою свіжістю. Ви робите видих, і направляєте потік цілющої чистоти всередину себе. Рот при цьому закритий. Дихання відбувається тільки через ніс. Так ви припиняєте енергетичний витік і відновлюєте цілісність енергетичного кокона.
4. Балансуюче дихання
Це дихання застосовується тоді, коли хочеться відчути себе цілісними і окремими, усвідомити свою унікальну досконалість і не-прив'язаність до чогось. Воно прибирає залежність (з відносин) і руйнівні пристрасті, показує єдино вірний для вас (персональний) спосіб життя. Дихаємо закритим ротом, через ніс, балансуючи в собі вдих і видих в рівних пропорціях. Танцюємо з диханням, граємо з ним, шукаємо персональний ритм і індивідуальну глибину. Спостерігаємо, як вдих піднімає енергію від низу до верху, окрилює, підкидає - а видих опускає, заземляє, уповільнює. Спостерігаємо переплетіння, змішування вдиху і видиху. Добре уявити, що ви - центр світу, і в вашому фокусі зустрічається просте і складне, небесне і земне, знання і дії, мудрість і безтурботність.

5. Розкриваюче дихання
Це медитативний подих. Тут важливо зосередиться як на всьому тілі, так і на окремих органах, тканинах, клітинах. Відчуйте: ви, як амеба або медуза - єдиний живий організм, який дихає синхронно, в такт з цілим Всесвітом. Кожен орган, кожна клітина вдихає могутність і красу цілого Всесвіту і з видихом розчиняється в її нескінченності. Тіло як ніби зникає, стає легким і прозорим.
Закрийте очі, розкрийтесь назустріч подиху. Розслабтесь, вберіть кожною клітинкою живу плоть буття. Спостерігайте, як коливається простір, як пульсує тіло, і кожній клітинці ніби лоскітно від захвату бути відкритою, живою, улюбленою.
Практикуючи, ви будете відчувати тихий спокій, глибоке щастя і м'яку єдність зі світом.

6. Наповнюючий подих
У кожного з нас глибоко в душі знайдеться затишне місце, куди дуже приємно звертатись уявою-спогадом. Високо в небі, як в дитячих снах, або біля моря. Таке місце викликає душевну рівновагу; відчувається, як джерело любові і безумовного щастя. Воно є джерелом сили, місцем відпочинку, точкою повноти почуттів, стартом особливої мрії, акумулятором ресурсу, сховищем істини. Або просто реальною квітучою галявинкою, затишного куточку в будинку, в якому солодко бути.
Перенесіть себе подумки в цей простір. Дихайте всім, що вас оточує, вбирайте деталі, яких торкнулися увагу прямо зараз - глибоко і яскраво. Зосередьтеся на вдиху. Нехай він наповнює вас всередині тим, що ви сприймаєте і відчуваєте.

7. Даруюче дихання
Коли ви наповнені й світлі, коли вам любо і приємно - добре стати джерелом насолоди. Зосередьтесь на видиху. Розкрийтеся потоку доброзичливості, благородства, великодушності - і через видих витікайте в простір, наповнюйте його своєю красою. Усвідомте себе причиною всіх благ на світі. На вдиху створіть чарівне поле чудес, інструменти щастя - і приступайте до породження прекрасних подій навколо вас. На видиху - через дотик (реальний або уявний), даруєте оточуючим світлі образи прекрасного зараз і захопленого майбутнього.

Спеціальне завдання для не лінивих:
--------------------------------------------
Експериментуйте з кожним видом дихання в різних ситуаціях, подіях, митях.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Слова і думки впливають на наше життя

Тренируйтесь препоручать ваши заботы Богу

Тіло - храм душі